I samme tidsrom som nær 175.000 mennesker har dødd av eller med Koronaviruset, har 3,3 millioner dødd av sult, og med koronatiltakene kan adskillig flere millioner dø.

Hittil i år har 3.300.000 mennesker i verden dødd av sult, og tallet vil bli over 10 millioner ved årets slutt. Koronatiltakene kan doble det tallet…

Lockdown, grensestengning, portforbud, handelsblokader og redusert tilgang av importert mat setter millioner av mennesker i fare for å miste tilgang til mat, medesiner og andre viktige ting.

Frykter stor matmangel og sultdød i utviklingsland

Det norske folket er hovedsaklig sikret mat gjennom norsk matproduksjon, men situasjonen langt verre for utviklingsland. Utviklingsfondet frykter for matkrise, spesielt i Afrika.

Også India vil få store problemer. Delstaten Dehli med 19 millioner innbyggere opplever allerede matkrise, viser studier som Centre of Policy Research har gjort.

Landene har lite utbygget infrastruktur og et allerede presset helsevesen og man forventer kraftige økninger i matvarepriser i de rammede områdene.

Allerede før koronakrisen var det over 820 millioner mennesker som ikke har tilgang til nok mat. Dette tallet vil fort kunne gå drastisk opp. Det skriver Utviklingsfondet i en pressemelding

«International Food Policy Research Institute anslår at spredningen av koronaviruset kan føre til at ytterligere 14 millioner mennesker vil falle under den såkalte fattigdomsgrensen.

Vi står dermed i fare for at koronatiltakene vil ta livet av adskillig flere mennesker enn selve viruset, og med bare en liten del av det tiltakene koster samfunnene kunne man reddet millioner.

Sjokk-kampanjen mot Korona kan ikke begrunnes medisinsk

Koronatiltakene verden over har til nå kostet minst mellom 200-300.000 milliarder. Det er ufattelige summer og det stopper neppe der. Vi kan fort komme opp i 500.000 milliarder kroner. Det utgjør i så fall 50 norske oljefond.

Målet med Koronatiltakene er å spare menneskeliv, men flere ser ut til å kunne dø av tiltakene og ikke selve viruset. I tillegg dør det millioner som kunne vært reddet med en brøkdel av kostnadene

Tusener av bedrifter går konkurs, familier går i oppløsning, og bare hittil i år har 326.782 mennesker i verden tatt sitt eget liv. Hovedsaklig av økonomiske årsaker og samlivsproblemer, men også av andre psykiske problemer som man garantert kunne gjort mye med om man hadde økonomi til det.

Nær 1,4 millioner døde av influensa i 2017-18 sesongen

I toppåret 2017-18 døde nær 1,4 millioner av influensa og nær 1,4 milliarder ble smittet. I USA døde 61.000. Det er 330 millioner mennesker i USA og ganger man 61.000 med 3 får man 183.000 som er ca pr milliard. Det utgjør 1,4 millioner på verdensbasis.

Til sammenligning har vi nær 175.000 som har dødd av eller med Koronaviruset i seg på 5 måneder.

Hittil i år har 181 personer i Norge dødd av eller med Korona. I Norge dør ca 900 av influensa i en vanlig sesong, men i toppåret døde 1400. Ingen tiltak ble gjort da.

Andre viktige tall

Hittil i år har 256.642 dødd av vannrelaterte sykdommer, hovedsaklig på grunn av mangel på rent drikkevann, og disse tallene kan nær tredobles for året 2020.

 • Hittil i år har 3.956.292 dødd av andre smittsomme sykdommer
 • Hittil i år har 298.934 dødd av Malaria
 • Hittil i år har 2.502.950 dødd av kreft
 • Hittil i år har 512.315 dødd av Aids

Disse menneskene har tilsynelatende ikke samme verdi som f.eks. 100.000 hovedsaklig syke og aldrende Europeere som har dødd av eller med korona.

Samtidig har hele 2.317.214 barn under fem år har dødd hittil i år, og de fleste av dem kunne nok ha vært reddet om man hadde ressurser til det…

Sjokk-kampanjen mot Korona kan dermed ikke begrunnes medisinsk

(Kilde – Worldometer)

4 KOMMENTARER

 1. RUSSLAND STANSER ALL KORNEKSPORT
  (DN 26.04.20) Russland, som er verdens største eksportør av hvete, stanser all korneksport fram til 1. juli, opplyser landets landbruksdepartement.

  Både Verdens handelsorganisasjon (WTO) og Verdens helseorganisasjon (WHO) har advart land mot nettopp å kutte ned på eksport, for å unngå forstyrrelser i den globale matforsyningskjeden.
  https://www.dn.no/staticprojects/2020/01/coronaviruset/#52500

 2. AMERIKANSKE BØNDER DUMPER TONNEVIS MED MAT (NRK 04.05.20) 14 millioner liter melk om dagen tømmes ut, millioner av egg kastes hver uke. Grønnsaker pløyes ned igjen i jorda. De er vant til å selge i stort, til restaurantkjøkken, skoler og hotellkjeder. Nå er de fleste restauranter og institusjoner stengt som følge av koronatiltakene. https://www.nrk.no/urix/amerikanske-bonder-dumper-tonnevis-med-mat-1.15003168

  HVA FÅR DU FOR 200.000 MILLIARDER KRONER? (20 OLJEFOND)
  Koronatiltakene handler om å redde liv, sier politikerne, men det kan hende tiltakene tar flere liv enn de redder. Vi kunne reddet titalls millioner fra sult, fattigdom, annen sykdom, naturkatastrofer, samt flere titalls millioner flyktninger, med under halvparten av det tiltakene koster.

LEGG IGJEN EN KOMMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here