En NRK-måling viser at 71 prosent av unge i nord er bekymret for klimaendringene, mens de eldre bryr seg mindre, og det er kanskje ikke så rart med panikkvarslene som er skreddersydd for å skremme. Her er de unge mest påvirkelig. De eldre har sett klimaendringer komme og gå. Klimaet er i kontinuerlig endring. I tillegg vet de eldre at media ofte ikke snakker sant.

Den eldre garde husker også det kalde 70 tallet. Den gang «hypet» media ekstreme vær-hendelser og en ny istid som skulle føre til den nye apokalypsen. Miljøekstremister foreslo alt fra å forby forbrenningsmotoren til befolkningskontroll.

De varme 20-30 og 40 årene er retusjert fra FNs klimapanel, i tillegg til masse annet. For 1000 år siden dyrket vikingene korn på Grønland. I dag er vekstsesongen for kort.

NRK bruker en isbjørn som bilde på artikkelen, og isbjørnen har i mange år vært frontet som selve ikonet på klimaendringene. Vi har sett mengder av artikler med utsultet og utrydningstruet isbjørn, men problemet er bare at dette er løgn!

ISBJØRNTALLENE NÅR NYE HØYDER

Hvem husker ikke bildet av den «utsultede» isbjørnen på Svalbard som gikk verden rundt i 2015? Den var antagelig syk. En forskningsrapport fra Svalbard i 2015 viser imidlertid at antallet har økt med 42 prosent på 11 år og bamsen er i god form. Det samme med den utrydningstruede hvalrossen.

Dette bekreftes av en nyere studie som viser at isbjørnbestanden globalt har vokst med 20 prosent på 14 år, og den er i god form. Bestanden øker til de høyeste nivåene på flere tiår I tillegg er det skutt over 10.000 isbjørn i denne perioden. Dette bildet er helt motsatt av hva US Geological Survey sa i 2018 da de anslo at isbjørnbestanden hadde gått ned med 40 prosent de siste ti årene.

I Canada er det så mye isbjørn at Inuittene trygler myndighetene om økt bestands-kontroll.

HVA MED SKREKKVARSLENE OM GRØNLAND?

NRK hadde den 3. august enda en skrekkmelding om Grønland som er sterkt missvisende. Rekordhøye temperaturer har smeltet ti milliarder tonn is på en dag. Dette er ikke mye i når det likevel er varmt og det finnes 2600 000 milliarder tonn is. I november 2018 vokste isen med tolv milliarder tonn på en dag.

I tillegg måtte forskerne nylig annullere varmerekorden som ble satt på Grønland 2. august. Det var nemlig ikke 4,7 varmegrader, men 2 minusgrader. Dermed kan man vel også stille spørsmål ved hvor mange milliarder tonn som smeltet den dagen?

Husker du hundesleden over Grønland med vann på toppen av isen som verserte i mediene verden over nylig? Det viser seg å være helt normale tilstander på Grønland i denne årstid. Forsker og lokale understreker, at bilde av hundesleden som har gått viralt er ‘helt alminnelig’ i Thule.

Polar Portal kunne nylig melde at: Sæsonen i Arktis 2017-18 har igen været ekstraordinær. En kold sommer med meget nedbør har styrket Indlandsisen. Og gletsjerne fortsætter de seneste seks års udvikling, hvor de samlet set stort set har bevaret deres areal.” Polar Portal årsrapport 2018

Så sent som 29 mars i år fikk vi vite at den berømte Jakobshavnbreen har begynt å vokse i samme tempo som den trakk seg tilbake. Denne breen har vært et viktig symbol på de ekstreme klimaendringene.

Les også: GRØNLAND VAR VARMERE FOR 80 ÅR SIDEN ENN I DAG

MEN HVORFOR SMELTER ISBREER?

De siste 150 år har den globale temperaturen økt med 0,9 grader, men ekspertene strides om tallene da man har gått like mange år tilbake og nedjustert tidligere temperaturer. Klimaforskerne mente at disse var for høye…

På samme tid har magnetskjoldet som skal beskytte oss mot det sterke sola blitt redusert med 10 prosent. Dette skjer samtidig som sola har økt i styrke. Det er med andre ord meningen at det skal bli varmere.

I tillegg fant NASA en sprekk i magnetskjoldet i 2008 som var bredere enn fire jordkloder, og flere spør seg om hvor denne sprekken er i dag og hva det har å si for klimaet.

Les også: BREENE HAR VÆRT BORTE FØR

HVA MED SMELTINGEN AV SJØIS?

Det er riktig at det har smeltet en del sjøis i Nord, men totalt sett har sjøisen økt globalt de siste 40 årene. Det viser en nylig NASA studie. I tillegg er det oppdaget en mengde aktive undersjøiske vulkaner de senere år. I Arktis, I havet utenfor Svalbard, I stillehavet da de lette etter Malaysian Airlines flyet, og i havet utenfor Antarktis. I tillegg fant NASA at en «varmeplate» på størrelse med en supervulkan smelter Vest-Antarktis underfra.

I 2013 hadde man funnet flere hundre aktive undesjøiske vulkaner i havet mellom Svalbard og Grønland. Her møter 1200 grader glohet lava iskaldt vann og dette varme vannet sendes nordover med havstrømmene. I tillegg kan bergarter i omegn holde 1000 grader. Selvsagt vil dette påvirke klimaet på Svalbard og deler av Grønland, men som vi ser klarer både isbjørn og hvalross seg bra.

DE MAGNETISKE POLENE OG KLIMAENDRINGER

Ved årtusenskiftet var det mye debatt om endringer i de magnetiske polene og de kaotiske klimaendringer dette kunne skape. Er det like før hele magnetfeltet snur, og Norden blir Syden?

Mye lokale variasjoner var fryktet, men dette forsvant til fordel for CO2 teoriene.

For 50 år siden flyttet den magnetiske nordpolen seg med cirka 15 kilometer i året. I dag flytter den seg med cirka 64 kilometer i året. Dagbladet hadde en artikkel i 2010 hvor de kunne melde at den magnetiske nordpol er på vill flukt mot Sibir.

Mengden CO2 i atmosfæren er på 400 ppm (eller 400 milliondeler) og vi tåler godt 1000 ppm. CO2 mengden i atmosfæren utgjør således 0,04 prosent og man antar at menneskeskapt CO2 står for 4 prosent av dette igjen. Ikke veldig mye når vi samtidig ser at økt CO2 gjør jorden grønnere. Stikk i strid med hva klimaforskerne varslet.

HVA MED ALLE VARMEREKORDENE?

De senere årene er vi bombardert med varmerekorder, men stemmer dette? Jeg viste til varmerekorden på Grønland den 2 august som måtte annulleres. Det var ikke 4,7 plussgrader, men 2 minusgrader. Så feil kan våre moderne termometre ta. Også varmerekorden i Norge måtte nylig annuleres. Den fra 1970 gjelder enda.

Det viser seg også at når de hevder juli 2019 var den varmeste noensinne målt, så er dette basert på et snitt i perioden 1981 til 2010. Man burde i hvertfall bruke siste 100 år, eller siste 1000 år. Da ville resultatet ha vist noe helt annet. I tillegg viser det seg at juli sannsynligvis bare var den fjerde varmeste måneden siste 41 år.

Varmerekordene i de europeiske byene i sommer har også sin naturlige forklaring, i følge NASA

Les også: Meteorologisk institutt bruker data fra anslagsvis 130 svartelistede målestasjoner.

Konklusjonen er at verden påvirkes av naturlige klimaendringer og det meste av skremsler er usant. Dessverre påvirkes barna sterkt. Mange er så vettskremt at et nytt yrke har dukket opp. Klimapsykologene kommer. Personlig er jeg mer redd for atomkrig i våre dager enn naturlige klimavariasjoner.

(En god del av informasjonen her er hentet fra Klimaposten, med tilatelse)

4 KOMMENTARER

 1. Her er enda et felt forskerne bommer på

  En ny studie publisert i nature viser at – i motsetning til det rådende synet om at skogarealet har gått ned globalt – har tredekket økt med 2,24 millioner kvadratkilometer. https://www.nature.com/articles/s41586-018-0411-9

  Jeg nevnte Isbjørnbestanden som forskerne hevdet var redusert med 40 prosent de siste ti år, faktisk har økt med 20 prosent globalt og hele 42 prosent på Svalbard, og Svalbard var selve utstillingsvinduet om hvor elendig det stod til.

  I 2011 fikk vi vite at pingvinbestanden i Antarktis var halvert fordi global oppvarming reduserte krillen i havet. https://www.nrk.no/viten/faerre-pingviner-i-antarktis-1.7591791

  For det første fant de senere 1,5 millioner pingviner der de ikke visste om. Forskerne kunne knapt tro sine egne øyne da de oppdaget 1,5 millioner pingviner fra verdensrommet. https://www.dagbladet.no/nyheter/forskerne-kunne-knapt-tro-sine-egne-oyne-oppdaget-15-mill-pingviner-fra-verdensrommet/69571434

  Og det viser seg at det finnes så mye krill i havet utenfor Antarktis at Norge og Kina har startet et kappløp om forekomstene. Nylig fikk vi også vite at forskerne fant ti millioner tonn mer krill i Antarktis i år enn for 20 år siden. Forskerne anslår nå at det er 72 millioner tonn krill bare i fiskerisonen i Sørishavet. https://www.dn.no/fiske/krill/aker-biomarine/havforskningsinstituttet/fant-10-millioner-tonn-mer-krill/2-1-656979

 2. WMOS LEDER ADVARER MOT KLIMAEKSTREMISME
  Generalsekretær Petteri Taalas i den meteorologiske verdensorganisasjon (WMO) advarer i et intervju mot en alarmistisk mediedekning om klimaendringer som har sporet av. I intervjuet som har fått internasjonal oppmerksomhet, kritiserer han nyhetsmediene for å ha provosert fram uberettiget angst, og han advarer mot grønne dommedagsprofeter og klimaekstremister.

  Talaas er svært klar på at vi ikke står ovenfor en endetid og at befolkningen ikke trenger å redusere sin levestandard.

  «The IPCC reports have been read in a similar way to the Bible: you try to find certain pieces or sections from which you try to justify your extreme views. This resembles religious extremism» – Petteri Talaas, 6. september 2019.

  https://www.klimarealistene.com/2019/09/07/wmos-leder-advarer-mot-klimaekstremisme/

LEGG IGJEN EN KOMMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here